Als hoofdredacteur van een vakblad over HR kom ik veel professionals tegen. Ervaren HR-directeuren die hun sporen hebben verdiend door grote organisaties door veranderingen heen te loodsen, HR-business partners die hun kennis en kunde inzetten om het management in hun organisatie te ondersteunen en young professionals die met een frisse blik het vak bestormen. Met name van die laatste groep krijg ik energie.

Ze delen in het magazine hun dromen en vernieuwende ideeën met ons. En natuurlijk – ik hoor de oude rotten uit het vak al brommen – gaan die dromen lang niet allemaal uitkomen en voert een aantal van die ideeën veel te ver. Maar het is van levensbelang voor de toekomst van HR om wél goed naar deze mensen te luisteren. Het vak en de wereld om ons heen veranderen zo snel dat veel van de zaken die nu ver van ons bed lijken, morgen ineens zomaar op de stoep kunnen staan.

Onlangs werd ik benaderd door Eva Helmond, één van die gedreven young professionals met wie ik graag samenwerk. Eva is HR-professional, coach en trainer en is net terug uit New York, waar ze twee jaar woonde. Ze werkt nu als change agent voor Better Future. Een bijzonder bureau waar ze veranderende organisaties en hun leiders begeleidt. En Eva heeft een droom. Ze wil HR-directeuren bewust maken van de impact die zij kunnen hebben. Niet alleen op hun eigen organisatie, maar ook op de wereld. HR Beyond Borders.

Pratend over die droom, bedachten we samen een evenement. Een bijeenkomst op een bijzondere plek waar we op zoek gaan naar wat HR beyond borders en écht HR-leadership is. We dagen HR-directeuren uit antwoord te geven op vragen als: wat betekent leiderschap voor jou? Kun je goeddoen voor je organisatie én de wereld? Wordt jij een leider die maatschappijkritische onderwerpen weet om te draaien in kansen voor de organisatie en de wereld eromheen. Durf jij daarin een leidende rol te nemen?

Dit keer blijft het niet bij een droom. Op 23 november stelt Better Future haar prachtige locatie in Austerlitz open voor HR-professionals die verder willen kijken, denken en praten. Die de uitdaging willen aangaan om samen met Eva – en andere young professionals – te onderzoeken hoe HR z’n rol kan gebruiken om verschil te maken in de wereld.

Better Future heeft een bijzonder leiderschapsprogramma waarin een belangrijke rol is weggelegd voor nieuwkomers (vluchtelingen). Tijdens dit event brengen we HR-professonals met hen in contact. Hoe kunnen we samen bouwen aan een betere toekomst? En wat is onze to-do-list voor de wereld? De nieuwkomers zijn kandidaten uit het programma Face The Future, een initiatief dat mede wordt geleid door prinses Laurentien.

Tijdens HR Beyond Borders zijn er 5 ronde tafels waaraan de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de rol van vluchtelingen en vrouwen in het bedrijfsleven, Sustainable Development Goals, youth employability en HR-impact Beyond Borders. We zijn nog op zoek naar gedreven HR-professionals die met ons willen meedenken, meepraten en meebouwen aan een nieuwe rol voor HR. Je bent van harte uitgenodigd om 23 november naar Austerlitz te komen! Het programma begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur, inclusief diner. Wil je erbij zijn? Stuur een mail aan simone@fcklap.nl en ik stuur je alle informatie.

Simone Lensink
Hoofdredacteur Personeelbeleid