Of het nu gaat om een nieuwe partner, een nieuwe woning of een nieuwe baan… de meeste mensen (zeker in het Westen) nemen beslissingen vanuit het hoofd. Wij proberen zoveel mogelijk te rationaliseren, alle feiten op een rijtje te zetten waarom het wel of niet een verstandige keuze is.

Voor een nieuwe baan geldt vaak: uitdagende projecten, redelijke woon-werk afstand, gewenste werkuren en passende arbeidsvoorwaarden. Bij voorkeur meer salaris dan in de huidige baan. Wij als W&S bureau vermelden deze “harde” punten in een wervingsprofiel zodat (potentiële) kandidaten hierover geïnformeerd zijn en voor zichzelf zaken op een rijtje kunnen zetten.

Ook voor een nieuw huis geldt, dat het nog zo mooi, groot en luxe kan zijn... als het niet “goed” voelt, zal je eerder vroeg dan laat weer op zoek gaan naar een andere woning.

Waar gaat het dan eigenlijk echt om? Waar word je intens vrolijk van?
Het is de kunst om na het hoofd (rationeel), het hart (gevoel) nog een niveau lager uit te komen. Ruimte te geven aan ons instinct en intuïtie. Te leren luisteren naar… onze buik. Daar waar de vlinders fladderen.

blog_image:article_popart_1499174513595b9671b64f9.jpg:end_blog_image

Beelden en geluiden geven ons prikkels en voeden onze emoties. Ze vertellen ons meer dan A4-tjes vol tekst. Mede daarom zijn wij, als P&O Partner, gestart met wervingsvideo’s. Zij geven meer informatie dan honderden woorden. Meer indrukken en gevoelens ook. En juist dat laatste, een goed gevoel hebben bij een nieuwe baan, willen wij allemaal toch graag?

Na de search- en wervingsfase komen wij aan bij de selectiefase. Voor een vaste functie stellen wij meestal 4-5 passende kandidaten voor aan onze opdrachtgevers. Het maken van de “laatste” voorselectie zou ons hoofdbrekens kunnen bezorgen. Het zit ‘m immers vaak in nuances, in finesses, in de stijl… onze intuïtie komt hierbij goed van pas. Soms lastig concreet onder woorden te brengen, maar ons buikgevoel is al jaren van groot belang voor een succesvol match.

Voor mij persoonlijk geldt dat mijn buik aan het groeien en ontwikkelen is. Dit komt niet alleen door het ouder worden... Ik ben meer naar mijn buik gaan luisteren en heb besloten er heel goed voor te zorgen. Het Velpse La Padella en het ITIP bedank ik hartelijk voor hun rol in deze!

Ik wens jullie allen een mooie zomer toe… en zorg goed voor jullie buiken!