In het bedrijfsleven barst het momenteel van de job opportunities,  er vinden dus enorm veel sollicitatiegesprekken plaats... en die gesprekken zijn steeds vaker in het Engels.

Wat kun je doen om je als sollicitant, maar zeker ook als HR professional of leidinggevende voor te bereiden op een Engelstalig interview? Vooral als pas op korte termijn blijkt dat het gesprek of een volgende ronde in het Engels zal zijn. Het beste kun je dit - natuurlijk - samen met een professionele taalcoach doen. Maar daar is natuurlijk niet altijd de tijd of het budget voor. In dat geval is beschikbaar at your fingertips een scala aan artikelen en podcasts.

 

Interviewer: So tell me about yourself.
Me: I'd rather not.. I really need this job.

 

Inspiratie voor jou als sollicitant

📝 How to ace a job interview

📝 Help een Engels sollicitatiegesprek

📝 Let's talk about you

🎧 Engelse sollicitatietips

Inspiratie voor jou als afnemer van het gesprek (HR-professional of leidinggevende)

📝 Are you hiring? Met heel veel voorbeeldzinnen

🎧 Een Engelse sollicitatie afnemen

🎧 Zo leid je een Engels sollicitatiegesprek (deel 1)

🎧 Zo leid je een Engels sollicitatiegesprek (deel 2)

Well begun is half done. En dit is slechts een kleine greep uit alle artikelen en podcasts waarmee jij je kunt voor bereiden op dat volgende belangrijke gesprek!

30-05-22
995 Bekeken

Blogger

Anneke Drijver

Anneke Drijver is founder van Improve Your Business English, dat als doel heeft professionals internationaal succesvol op de kaart zetten door hun kennis van het Engels te vergroten.

Haar kennis en ervaring heeft zij tevens gebundeld in een aantal boeken.  Eind 2016 verscheen Master Your Business English – Communicate with power in 7 Simple Steps, en beschrijft haar to-the-point methode om zakelijk Engels te professionaliseren. Daarnaast heeft zij  zes e-boeken gepubliceerd, die deel uitmaken van de serie – IMPRESS with your Business English.

Deel deze post