Vanaf januari 2020 ben ik officieel niet meer betrokken bij P&O Partner. Na 25 jaar HR professionals te bemiddelen in vaste- en tijdelijke functies, wil ik mijn expertise in HR op een andere manier inzetten. Wat ik ga doen?

Doorwerkgever
Ik word ambassadeur voor Doorwerkgever. Doorwerkgever is de specialist in het doorwerken na pensioen. Veel mensen willen graag doorwerken na hun pensioen en veel bedrijven vinden het lastig om dat zelf te regelen. Daarnaast is de wetgeving, zeker ook met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), ingewikkeld en weinig flexibel. Doorwerkgever kan het doorwerken na pensioen bij de huidige werkgever regelen met optimale flexibiliteit en tegen lage kosten. Doorwerkgever kan ook gepensioneerden zoeken voor “bijbanen” zoals bijvoorbeeld parkeerwachters, notulisten, surveillanten, gastvrouwen en chauffeurs. Veel functies zijn uitstekend geschikt om door hun ingevuld te worden. In mijn rol als ambassadeur ga ik Doorwerkgever vooral bekendmaken bij HR-Professionals en laten zien  wat Doorwerkgever voor hun organisatie kan betekenen.

Voor meer informatie zie www.doorwerkgever.nl

Mentor HR professionals
Na 25 jaar ken ik de HR-markt door en door. Mijn kennis en ervaring wil ik daarom graag delen met HR professionals als mentor. En met ze sparren over “What Next”. Het adviseren van HR-Professionals over hun loopbaan en de kansen op de arbeidsmarkt is altijd mijn expertise geweest. Ik heb met meer dan 10.000 HR Professionals gesproken en veel van hen geholpen in het maken van de juiste stap in hun carrière, het professionaliseren van hun CV of hun persoonlijke presentatie sterker gemaakt.

HR Projecten en Advies
Ook ga ik ondernemers en HR-afdelingen weer ondersteunen in belangrijke vraagstukken of processen. Met mijn toegevoegde waarde als ondernemende HR-manager, help ik ze effectief, praktisch en ondersteun ik ze om (meer) draagvlak te creëren.

Een paar voorbeelden zijn:

- opstarten, het behouden van focus en implementeren van HR-projecten

- leiderschap en aantrekkelijke werkgever;

- onboarding;

- duurzame inzetbaarheid;

- hoe krijgt HR meer invloed;

- de strategische positie van HR;

- W&S-procesbegeleiding in het vervullen van belangrijke vacatures.

De cirkel is rond
Mijn eerste opdracht is al binnen. Voor een beroepsvereniging ga ik de werving en aanstelling begeleiden voor een nieuwe Directeur-Bestuurder. Op verzoek van de Raad van Toezicht vervul ik de rol van voorzitter van de Werving & Selectie Commissie. De opdracht kwam binnen via P&O Partner. De cirkel is rond. Ik pak de draad weer op waar ik ooit mee ben begonnen als externe HR-adviseur. Voor bemiddeling van interim- en vaste HR professionals kan je uiteraard alleen bij P&O Partner terecht.

Ik ga verder onder de naam MichielKoningHR, begin 2020 gaat mijn website live. Uiteraard ben ik ook goed te bereiken via LinkedIn.

Mooi afscheid
Op 14 september hebben we in Figi in Zeist groots gevierd dat P&O Partner 25 jaar bestaat en ook mijn afscheid. In mijn toespraak heb ik ruim 500 HR professionals mogen toespreken en bedanken voor het vertrouwen in P&O Partner en de fijne samenwerking.

P&O Partner is een merknaam geworden, een vooraanstaand bureau in het bemiddelen van HR professionals en daar ben ik bijzonder trots op. Het bureau heeft altijd een geweldig team gehad, zonder hen hadden we dit niet bereikt. In december heb ik samen met mijn gezin en collega’s afscheid genomen van P&O Partner in een sfeervolle ambiance waar mooie woorden uitgesproken zijn, vol emoties en waardering.

Jan-Willem van den Dungen en Hanne van Heloma Lugt hebben het management stokje de afgelopen jaren al van mij overgenomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat P&O Partner succesvol blijft en zich verder zal ontwikkelen.

Ik wens jullie allen een voorspoedig en gezond 2020!