Er wordt geklaagd over de hitte of over de regen en de processierups is ons letterlijk aan het irriteren: het is weer zomer! Tijd om lekker tot rust te komen op je stoel bij het zwembad. En even alle inhoud van je werk los te laten en reflectietijd voor jezelf in te bouwen. Dat kan natuurlijk ook met een paar boeken erbij. Maar welke?

Een mooie lijst met 7 must-reads:

  1. Fokking druk, Thijs van Launspach

Met de burn-outklachten en drukte die we steeds meer ervaren op de werkvloer, lees je in dit boek 10 manieren om van je stress af te komen. Thijs van Launspach neemt je met toepasbare tips en opdrachten mee naar een rustiger leven. Deze baseert hij op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, methodes van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Dan kan je vakantie pas écht beginnen.

  1. Persoonlijk leiderschap, Charlotte Staats

Word de leider die je je mensen gunt! Dit boek had je al willen lezen. Want leidinggeven is soms zo makkelijk nog niet. Hoe zorg je ervoor dat je team kan excelleren én je het voor jezelf ook nog leuk houdt? Charlotte zet de belangrijkste actuele inzichten, theorieën en ‘best practises’ over persoonlijk leiderschap voor je op een rij en geeft je praktische handvatten die je direct kunt toepassen in je werk.

  1. Focus, Mark Tigchelaar & Oscar de Bos

Een echte topper met praktische tips gebaseerd op neuropsychologie. Wil je minder stress hebben, minder uren werken, meer gedaan krijgen en met een voldaan gevoel naar huis? Dan is de oplossing simpel: meer focus. Maar hoe bereik je dit?

  1. Vakantieboek voor professionals en managers 2019, Business contact

Dit is écht een vakantieboek, zoals de titel ook zegt. Ben je een professional of manager? Gooi dit boek dan in je tas. Er zitten tools in voor persoonlijke ontwikkeling, samenvattingen van actuele managementboeken, quotes en oefeningen voor inspiratie en creativiteit. Een boek om je weer helemaal op te laden, up-to-date te maken en te reflecteren, voordat je weer aan de slag gaat.

  1. Grip: het geheim van slim werken, Rick Pastoor

Dit boek deelt geen eindeloze theorieën, maar eenvoudige en concrete stappen waar je direct mee kunt beginnen. Het begint klein, zodat je niet ontmoedigd raakt. Een belangrijke tip: ‘bewaar nooit iets in je hoofd’.

  1. Bezieling werkt, Hans Wopereis

Meer dan 1,2 miljoen mensen volgen liever hun hart als zzp’er dan zich te voegen in de systemen en cultuur van een organisatie. Tegelijkertijd bezwijken steeds meer medewerkers fysiek en geestelijk onder de toenemende werkdruk en een gebrek aan motivatie. Hoe dit te keren? Bezieling is de enige weg, volgens Hans Wopereis. Hij beschrijft 8 levensgrote thema’s op een praktische en laagdrempelige manier, die je kan aanboren om je organisatie tot een betekenisvolle plek te laten ontwikkelen.

  1. Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf, Judith Noordzij

Na de boeken over minder stress, slimmer organiseren en meer grip, is dit een persoonlijk verhaal over hoe Judith op zoek is gegaan naar zichzelf. Na een geweldige studententijd, een stopstage en een topbaan als advocaat, kreeg ze een burn-out. Met dit persoonlijke verhaal wil Judith je aan het denken zetten. Waar word je gelukkig van? Wanneer stop je met twijfelen? Onder het motto: ‘het beste dat je kunt worden, is jezelf’.