Verzuimcoördinator Regio Zuid (02188)

Verzuimcoördinator Regio Zuid (02188)

Back to overview

  Europoort, Brabant en Zeeland

  32 - 36 , 36 - 40 (5 dagen) uur

  50.000 - 60.000

  Reacties welkom

  BIS Industrial Services

  Verzuimcoördinator Regio Zuid (02188)

  Functie omschrijving

  De Verzuimcoördinator werkt met een grote mate van zelfstandigheid en in nauwe samenwerking het lijnmanagement van de “eigen” regio Zuid (Europoort, Noord-Brabant en Zeeland), HR Business Partners, Arbodienst, reïntegratiebedrijven en UWV. Je draagt zorg voor een optimale samenwerking tussen al deze betrokken partijen. Uitgangspunt is dat door jouw persoonlijke inbreng de reïntegratie optimaal verloopt. Je bent een proactieve sparringpartner en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

  Als Verzuimcoördinator signaleer, denk en doe je actief mee in de uitvoering en optimalisatie van het verzuimbeleid. Je bent op proactieve wijze de spil voor gezondheidsbevordering, ziektepreventie, arbeidsongeschiktheid en schadelastbeheersing. Je zoekt bij specifieke cases naar mogelijke oplossingsrichtingen en geeft advies.
  Daarnaast ben je actief bezig met het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers om zo te voorkomen dat zij uitvallen door arbeidsongeschiktheid.

  Kortom: je neemt als een spin in het web de regie op het gebied van verzuim, reïntegratie, arbeidsongeschiktheid en preventie. Je doet dat met persoonlijke aandacht en onderhoudt intensief contact met alle betrokken partijen.

  Lees minder

  Functie-eisen en competenties

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur HRM, Bedrijfskunde, of vergelijkbaar);
  • Aanvullend heb je cursussen en/of opleidingen gevolgd op het gebied van casemanagement (Rccm of Crov is een pré), bezwaar en beroep bij UWV of verzuimmanagement;
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie (interne rol);
  • Je bent prima in staat om waterdichte verzuimdossiers op te stellen conform de Wet Verbetering Poortwachter en hebt ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures ;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus;
  • Jouw instelling: daadkrachtig, volhardend en proactief.

  Met een Rotterdamse aanpakker- en doenersmentaliteit kom je goed tot je recht in deze organisatie. Je wordt beoordeeld en beloond op het resultaat dat je levert.

  Lees minder

  Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

  • Het optimaal laten verlopen van verzuim- en reïntegratievraagstukken;
  • Je onderhoudt intensief contact met medewerkers, stimuleert werkhervatting en zoekt naar (reïntegratie)mogelijkheden binnen de organisatie;
  • Je houdt rekening met de wettelijke kaders en zorgt voor tijdige en complete verslaglegging van alle stappen conform Wet Verbetering Poortwachter;
  • Je initieert daar waar nodig aanvullende interventies om de reïntegratie te optimaliseren;
  • In overleg met de Legal Counsel handel je beroep- en bezwaarprocedures af;
  • Je stelt periodieke verzuimrapportages op, analyseert deze en doet op basis hiervan voorstellen voor aanpassing van verzuimbegeleiding en het inzetten van preventieve maatregelen.

  Met deze verantwoordelijkheden houd je steeds voor ogen dat, op korte termijn, het terugdringen van het ziekteverzuim de hoofdtaak is. Daarbij maak jíj het verschil in deze, nog verder in te richten, nieuwe functie.

  Lees minder

  De organisatie

  Onze opdrachtgever, Bilfinger Industrial Services, is een succesvol industriële benchmark voor projecten en onderhoudswerkzaamheden aan industriële assets op het gebied van onder andere isolatie, steigerbouw en conservering. Hiermee dragen zij bij aan de veiligheid en beschikbaarheid van deze assets voor opdrachtgevers in België en Nederland. HSEQ, samenwerking, efficiency en innovaties vormen de pijlers van de dienstverlening. Inmiddels beschikken zij over ruim zestig jaar ervaring in de wereld van de industriële dienstverlening. In Nederland bevindt het hoofdkantoor zich in Zwartewaal. Medio 2018 gaan ze verhuizen naar de Rotterdamse Waalhaven.

  Bilfinger Industrial Services België/Nederland bestaat uit ca. 1.400 werknemers. Daarnaast zijn er nog eens 1.000 mensen werkzaam in de onder-aanneming. Het bedrijf maakt onderdeel uit van het Duitse beursgenoteerde bouw- en industrieconcern Bilfinger SE. De Bilfinger Groep is een internationale engineering en services organisatie.

  Voor verdere informatie over Bilfinger Industrial Services (hierna BIS genoemd) zie: http://www.bis-is.com.

  Lees minder

  De afdeling

  De afdeling HR bestaat uit de Chief Human Resource Officer, vijf HR Business Partners, een Compensation & Benefits Officer, een Medewerker Opleidingen en twee medewerkers op het shared service center.

  De functie van Verzuimcoördinator is nieuw. Samen met de collega Verzuimcoördinator van regio Noord zijn jullie verantwoordelijk voor het casemanagement van ongeveer 850 medewerkers binnen BIS in Nederland. Op dit moment is dit nog belegd bij de HR Business Partners.

  BIS vindt het belangrijk dat arbeidsongeschikte medewerkers zo goed mogelijk worden begeleid. Deze functie biedt kansen om jouw expertise en ideeën als Verzuimspecialist in te brengen voor het verder inrichten van deze functie.

  Lees minder

  Opdrachtgever biedt

  • Het salaris bedraagt maximaal €4.300,- obv een fulltime dienstverband;
  • Verder kent de functie goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder o.a. een leaseauto, onkostenvergoeding, veel vakantiedagen en een (winstafhankelijke) 13e maand.

  Lees minder

  Overig

  • Het gaat om een mobiele functie. Je bent bereid te reizen en in bezit van rijbewijs B.
  • Het betreft een functie voor ongeveer 32-40 uur per week.
  • In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden met de intentie deze te verlengen.

  Lees minder

  Procedure

  • Graag ontvangen wij jouw sollicitatie door op de knop “solliciteer” (onderaan de vacaturetekst op onze website) te klikken. Ook kun je jouw sollicitatie mailen naar cv@popartner.nl onder vermelding van het vacaturenummer 02188;
  • Als je binnenkort op vakantie gaat, verzoeken wij je dit aan te geven;
  • Als je nog vragen hebt over deze vacature, kun je deze naar ons mailen op cv@popartner.nl
  • De actuele status van de procedure is te vinden op onze site www.popartner.nl bij de betreffende procedure.

  Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

  INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:

  P&O Partner
  Lisa de Bruin
  Het Rond 7
  3701 HS Zeist
  Telefoon: 030-7609060
  E-mail: cv@popartner.nl  
  www.popartner.nl  

  Lees minder
  Solliciteer
  Deel deze vacature

  Nieuwste vacatures